Chilikarbonades met ananas
bewaar
bewaar

Chilikarbonades met ananas

25 min. bereiden / 2 uur wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Wrijf de karbonades in met peper en zout. Laat de ananasschijven in een vergiet uitlekken en vang 1 el vocht op. Meng in een lage schaal de chilisaus met de gembersiroop en het vocht.

Schep een 1/4 van dit mengsel in een ander schaaltje. Wentel de karbonades door de marinade in de lage schaal en laat ze afgedekt in de koelkast 2 uur marineren. Laat de karbonades weer op kamertemperatuur komen. Dep ze droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de olie. Bestrijk de ananas met de rest van de marinade.

Steek de barbecue aan. Gril de karbonades in 15 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Gril ook de ananas in 5 min. mooi bruin. Serveer de karbonades met een schijf ananas erop. Lekker met kidneybonensalade (zie recept op ah.nl/allerhande).

algemeenZoete chilisaus kun je ook gebruiken als dipsaus bij een zakje tortillachips.

Karbonades grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chilikarbonades met ananas

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig