Biefstuk met chili-tomatensaus
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Maak met een scherp mes 4-5 kleine inkepingen aan 1 kant van de biefstuk. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Duw de plakjes in de inkepingen in het vlees.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng met de olie en het zout. Laat de biefstukken hierin minimaal 30 min. marineren.
Meng de chilisaus en tomatenblokjes in een kommetje. Gril de biefstukken op de barbecue in 5 min. medium. Keer halverwege. Serveer met de chili-tomatensaus. Lekker met een gegrilde maiskolf en gepofte aardappel.
Vlees grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:53 min.
Biefstuk met chili-tomatensaus
hoofdgerecht
null personen
305 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Maak met een scherp mes 4-5 kleine inkepingen aan 1 kant van de biefstuk. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Duw de plakjes in de inkepingen in het vlees.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng met de olie en het zout. Laat de biefstukken hierin minimaal 30 min. marineren.
Meng de chilisaus en tomatenblokjes in een kommetje. Gril de biefstukken op de barbecue in 5 min. medium. Keer halverwege. Serveer met de chili-tomatensaus. Lekker met een gegrilde maiskolf en gepofte aardappel.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 x 2 stuks biefstukken
2 tenen knoflook
1 rode peper
4 el olijfolie
1 tl zout
8 el zoete chilisaus
1 pakje tomatenblokjes