Gehaktburgers met ananassalsa
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Gehakt mengen met ei, beschuit, helft van chilisaus, 1/2 tl zout en peper. Van gehakt 4 hamburgers vormen. Frites op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in ca. 15 min. in midden van oven afbakken. Worteltjes in weinig water met zout in 10 min. gaarkoken. In koekenpan boter smelten en gehaktburgers aan beide kanten bruinbakken. Vuur laag zetten en vlees in 10 min. gaar laten worden. Ananas fijnsnijden en door rest van chilisaus scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Gehaktburgers op vier borden leggen, ananassalsa erop scheppen. Serveren met worteltjes en frites.
Gehaktburgers met ananassalsa
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Gehakt mengen met ei, beschuit, helft van chilisaus, 1/2 tl zout en peper. Van gehakt 4 hamburgers vormen. Frites op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in ca. 15 min. in midden van oven afbakken. Worteltjes in weinig water met zout in 10 min. gaarkoken. In koekenpan boter smelten en gehaktburgers aan beide kanten bruinbakken. Vuur laag zetten en vlees in 10 min. gaar laten worden. Ananas fijnsnijden en door rest van chilisaus scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Gehaktburgers op vier borden leggen, ananassalsa erop scheppen. Serveren met worteltjes en frites.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g half-om-halfgehakt
1 ei
1 beschuit
4 eetlepels zoete chilisaus
750 g ovenfrites
1 bos bospeen
2 eetlepels boter
1 blikje ananasschijven op sap
Dit heb je nodig
bakpapier