Oma's haringsalade
bewaar
bewaar

Oma's haringsalade

Echte Hollandse salade

15 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in plakken. Snijd de ongeschilde appel in vier parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Snijd de haring in piepkleine blokjes. Snipper de sjalot. Snijd de augurken fijn. Schep de haring om met de sjalot, de augurk, de dille en de mierikswortel. Breng op smaak met peper

Verdeel de plakjes appel over een schaal en schep de haringsalade erover. Leg de plakken ei erop en garneer met de rest van de dille en peper naar smaak.

algemeenFamilierecept AllerHande 7 2009: Minimaal één keer per week zet Renée vis op tafel, net zoals haar moeder vroeger. Als het aan haar zoon Luuk ligt, houdt hij de traditie in ere. 'Ik vind haringsalade heel erg lekker, vooral omdat mijn oma het ook al maakte. Eerst lustte ik geen vis, maar nu wel!'

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oma's haringsalade

Echte Hollandse salade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig