Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in plakken. Snijd de ongeschilde appel in vier parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Snijd de haring in piepkleine blokjes. Snipper de sjalot. Snijd de augurken fijn. Schep de haring om met de sjalot, de augurk, de dille en de mierikswortel. Breng op smaak met peper
Verdeel de plakjes appel over een schaal en schep de haringsalade erover. Leg de plakken ei erop en garneer met de rest van de dille en peper naar smaak.
Oma's haringsalade
Echte Hollandse salade
null personen
150 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in plakken. Snijd de ongeschilde appel in vier parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Snijd de haring in piepkleine blokjes. Snipper de sjalot. Snijd de augurken fijn. Schep de haring om met de sjalot, de augurk, de dille en de mierikswortel. Breng op smaak met peper
Verdeel de plakjes appel over een schaal en schep de haringsalade erover. Leg de plakken ei erop en garneer met de rest van de dille en peper naar smaak.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote scharreleieren
1 Granny Smith appel
3 stuks Hollandse Nieuwe (haringen)
1 sjalot
2 zure augurken
1 bakje verse dille
1 tl mierikswortel in pot