Kleine tortilla's met Hollandse Nieuwe
Oer-Hollandse haring vormt een smakelijk duo met Mexicaanse tortilla's.
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten en snijd de dille fijn. Doe de komkommerlinten samen met de dille in een kom. Breng de azijn met de suiker, een mespunt zout en het water aan de kook. Schenk het mengsel over de komkommer en laat in 30 min. afkoelen.
Verwijder de staartjes van de haringen, zodat er per keer 2 filets ontstaan. Bereid de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en verdeel samen met de zure room, haring en komkommer over de gordita’s.
Kleine tortilla's met Hollandse Nieuwe
Oer-Hollandse haring vormt een smakelijk duo met Mexicaanse tortilla's.
null personen
440 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten en snijd de dille fijn. Doe de komkommerlinten samen met de dille in een kom. Breng de azijn met de suiker, een mespunt zout en het water aan de kook. Schenk het mengsel over de komkommer en laat in 30 min. afkoelen.
Verwijder de staartjes van de haringen, zodat er per keer 2 filets ontstaan. Bereid de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en verdeel samen met de zure room, haring en komkommer over de gordita’s.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
15 g verse dille
100 ml azijn
½ el kristalsuiker
1 mespunt zout
50 ml kraanwater
4 Hollandse Nieuwe (haringen)
8 gordita's
1 rode ui
125 g zure room
Dit heb je nodig
kaasschaaf