Catalaans brood met olijvenpuree
Aan de slag
Maal de olijven met een staafmixer of in een keukenmachine met de tijm en knoflook tot een fijne puree. Schep het mengsel in een schaaltje. Snijd het brood in plakken van 1 n cm dik. Besprenkel elke snee brood aan beide kanten met olie.
Leg de boterhammen op een ingevet rooster en gril ze in maximaal 1 minuut per kant goudbruin en krokant. Wrijf de tomaten met het snijvlak flink over de bovenkant van het geroosterde brood. Bestrooi met zout en peper naar smaak en serveer met de olijvenpuree apart erbij.
Catalaans brood met olijvenpuree
bijgerecht
null personen
225 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maal de olijven met een staafmixer of in een keukenmachine met de tijm en knoflook tot een fijne puree. Schep het mengsel in een schaaltje. Snijd het brood in plakken van 1 n cm dik. Besprenkel elke snee brood aan beide kanten met olie.
Leg de boterhammen op een ingevet rooster en gril ze in maximaal 1 minuut per kant goudbruin en krokant. Wrijf de tomaten met het snijvlak flink over de bovenkant van het geroosterde brood. Bestrooi met zout en peper naar smaak en serveer met de olijvenpuree apart erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pot zwarte olijven
1 eetlepel verse tijm
1 teen knoflook
1 paprika
0 olijfolie
2 tomaten
0 versgemalen zwarte peper
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
barbecue