Gewokte peultjes met tofu en gember-knoflooksaus
Recept dat je vliegensvlug klaarmaakt voordat de muziekles begint.
Aan de slag
Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes om met 2 el woksaus. Maak de peultjes schoon. Breng ruim water aan de kook en kook de peultjes 2 minuten. Spoel ze in een vergiet af onder stromend koud water. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de paprika heel fijn en de komkommer in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de ui en de paprikasnippers op hoog vuur 3 minuten. Schep de tofublokjes, peultjes en komkommerreepjes erbij en roerbak op hoog vuur 2 minuten. Schenk de rest van de woksaus en ca. 100 ml kookwater van de rijst erbij en breng het geheel al omscheppend aan de kook.
Giet de rijst af. Serveer de rijst bij het roerbakgerecht.
Gewokte peultjes met tofu en gember-knoflooksaus
Recept dat je vliegensvlug klaarmaakt voordat de muziekles begint.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes om met 2 el woksaus. Maak de peultjes schoon. Breng ruim water aan de kook en kook de peultjes 2 minuten. Spoel ze in een vergiet af onder stromend koud water. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de paprika heel fijn en de komkommer in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de ui en de paprikasnippers op hoog vuur 3 minuten. Schep de tofublokjes, peultjes en komkommerreepjes erbij en roerbak op hoog vuur 2 minuten. Schenk de rest van de woksaus en ca. 100 ml kookwater van de rijst erbij en breng het geheel al omscheppend aan de kook.
Giet de rijst af. Serveer de rijst bij het roerbakgerecht.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g tofu naturel
200 g verse peultjes
300 g pandanrijst
2 uien
1 rode paprika
1 komkommer
3 el zonnebloemolie
100 ml woksaus gember-knoflook