Gewokte groenten met chili-knoflooksaus
Met aubergine en paprika in chili-knoflooksaus heb je helemaal geen vlees meer nodig!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in 8 parten en halveer deze in de breedte. Verwijder de steelaanzet van de paprika, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve ringen Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de aubergine en paprika 10 min. op middelhoog vuur.
Meng ondertussen de sojasaus met de honing, rijstazijn en de rest van de olie in een kom. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tenen knoflook fijn en de bosuitjes in dunne schuine ringetjes.
Voeg de rode peper, gember, knoflook en de helft van de bosui toe aan de wok en bak 1 min. mee. Voeg de chili-knoflooksaus toe, verwarm 1 min. mee en blus af met het water. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de groente erover. Garneer met de rest van de bosui.
Gewokte groenten met chili-knoflooksaus
Met aubergine en paprika in chili-knoflooksaus heb je helemaal geen vlees meer nodig!
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in 8 parten en halveer deze in de breedte. Verwijder de steelaanzet van de paprika, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve ringen Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de aubergine en paprika 10 min. op middelhoog vuur.
Meng ondertussen de sojasaus met de honing, rijstazijn en de rest van de olie in een kom. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tenen knoflook fijn en de bosuitjes in dunne schuine ringetjes.
Voeg de rode peper, gember, knoflook en de helft van de bosui toe aan de wok en bak 1 min. mee. Voeg de chili-knoflooksaus toe, verwarm 1 min. mee en blus af met het water. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de groente erover. Garneer met de rest van de bosui.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 aubergines
1 groene paprika
3 el zonnebloemolie
2 tl honing
2 el rijstazijn
3 el AH sojasaus
1 rode peper
15 g gember
3 tenen knoflook
2 bosuitjes
2 el water