Rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade
Budgetbowl? Dat is deze rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade. Dubbel geluk: hij is nog vegan ook!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met ⅓ van de rijstazijn en de suiker.
Schil ondertussen de gember en rasp samen met de tenen knoflook fijn. Snijd de aubergines in de breedte in plakken van ca. 1 cm dik en doe alles in een grote kom. Voeg ¾ van de olie, de sojasaus, agavesiroop en peper toe en meng erdoor.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine in 8 min. gaar, keer halverwege.
Rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp en snijd de bosuitjes in ringen. Meng de peen met de bosui en de rest van de rijstazijn tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de rijst in een diepe kom en verdeel daar de wortelsalade en aubergine over.
Rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade
Budgetbowl? Dat is deze rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade. Dubbel geluk: hij is nog vegan ook!
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met ⅓ van de rijstazijn en de suiker.
Schil ondertussen de gember en rasp samen met de tenen knoflook fijn. Snijd de aubergines in de breedte in plakken van ca. 1 cm dik en doe alles in een grote kom. Voeg ¾ van de olie, de sojasaus, agavesiroop en peper toe en meng erdoor.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine in 8 min. gaar, keer halverwege.
Rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp en snijd de bosuitjes in ringen. Meng de peen met de bosui en de rest van de rijstazijn tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de rijst in een diepe kom en verdeel daar de wortelsalade en aubergine over.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
3 el rijstazijn
1 tl kristalsuiker
20 g verse gemberwortel
2 tenen knoflook
2 aubergines
4 el milde olijfolie
2 el AH sojasaus
1 el agavesiroop
300 g winterpenen
3 bosuien