Thaise scholspiesjes met kruidige rijst en wortelsalade
Spiesen van bosui, paprika en schol met een frisse salade erbij. Thais op z'n lekkerst!
Aan de slag
Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de onderkant en het groen van de bosui en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in stukken van 2 cm. Snijd de scholfilets in stukken van 4 cm.
Rijg aan een satéprikker om en om 2 stukjes bosui, paprika en scholfilet. Maak zo 2 spiesen per persoon en leg in een passende schaal. Bestrijk de spiesen royaal met de red curry specerijenpasta. Laat minimaal 15 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en sushiazijn. Schil de winterpeen en rasp (in de keukenmachine) met een grove rasp. Meng met de salademix in een kom en besprenkel met de dressing. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de visspiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de koriander fijn en schep door de rijst. Serveer met de visspiesen en wortelsalade.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Thaise scholspiesjes met kruidige rijst en wortelsalade
Spiesen van bosui, paprika en schol met een frisse salade erbij. Thais op z'n lekkerst!
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de onderkant en het groen van de bosui en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in stukken van 2 cm. Snijd de scholfilets in stukken van 4 cm.
Rijg aan een satéprikker om en om 2 stukjes bosui, paprika en scholfilet. Maak zo 2 spiesen per persoon en leg in een passende schaal. Bestrijk de spiesen royaal met de red curry specerijenpasta. Laat minimaal 15 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en sushiazijn. Schil de winterpeen en rasp (in de keukenmachine) met een grove rasp. Meng met de salademix in een kom en besprenkel met de dressing. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de visspiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de koriander fijn en schep door de rijst. Serveer met de visspiesen en wortelsalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
3 bosuien
1 gele paprika
300 g verse scholfilets
80 ml red curry specerijenpasta
2 el sesamolie
2 el sojasaus
2 el sushiazijn
300 g winterpeen
300 g salademix
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
sateprikkers
keukenmachine
grillpan