Nasi koening met zoetzure vis en paprika
Aan de slag
Kook de rijst 8 min. in water met zout en de geelwortel. Giet af en laat 5 min. staan. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een 1/2 cm breed. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de paprika op middelhoog vuur 8 min.
Verdeel ondertussen de schol in 4 gelijke porties en bestrooi aan beide kanten met de bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schol in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Voeg de woksaus en taugé toe aan de paprika en verwarm op middelhoog vuur 2 min. Serveer de rijst met een stuk scholfilet. Schep er de saus met paprika en taugé op. Bestrooi met de bosui.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Nasi koening met zoetzure vis en paprika
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst 8 min. in water met zout en de geelwortel. Giet af en laat 5 min. staan. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een 1/2 cm breed. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de paprika op middelhoog vuur 8 min.
Verdeel ondertussen de schol in 4 gelijke porties en bestrooi aan beide kanten met de bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schol in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Voeg de woksaus en taugé toe aan de paprika en verwarm op middelhoog vuur 2 min. Serveer de rijst met een stuk scholfilet. Schep er de saus met paprika en taugé op. Bestrooi met de bosui.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
1 el gemalen geelwortel
1 zakje paprikamix
3 el zonnebloemolie
300 g scholfilet
1 el bloem
1 flesje woksaus
1 bakje taugé
1 zakje bosui