'Thaise' gehaktballetjes met paksoi
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de winterpeen in de lengte en snijd de helften in plakjes. Snijd het blad en de steel van de paksoi in reepjes en bewaar beide apart.
Verhit de olie in een wok. Roerbak de gehaktballetjes in 10 min. bruin. Voeg de winterpeen en paksoisteel toe en bak 5 min. mee. Meng de boemboe, Alpro cooking en het water erdoor en verwarm nog 2 min. Schep het paksoiblad erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en gehaktballetjes met groenten over kommen.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
'Thaise' gehaktballetjes met paksoi
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de winterpeen in de lengte en snijd de helften in plakjes. Snijd het blad en de steel van de paksoi in reepjes en bewaar beide apart.
Verhit de olie in een wok. Roerbak de gehaktballetjes in 10 min. bruin. Voeg de winterpeen en paksoisteel toe en bak 5 min. mee. Meng de boemboe, Alpro cooking en het water erdoor en verwarm nog 2 min. Schep het paksoiblad erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en gehaktballetjes met groenten over kommen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
200 g winterpeen
1 struik paksoi
2 el traditionele olijfolie
360 g Hollandse gehaktballetjes
100 g boemboe rode curry
200 ml Alpro Cooking
150 ml kraanwater