Champignontartaartje met tomatensalade
bewaar
bewaar

Champignontartaartje met tomatensalade

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, de champignons in partjes en de trostomaten in plakjes. Pers 2 tenen knoflook. Schep de rode ui om met de witte-wijnazijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 15 minuten goudbruin en krokant.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 3-4 minuten goudbruin en van binnen naar smaak rood of rosé. Schep de tartaartjes uit de pan en laat het vlees in aluminiumfolie 5 minuten rusten. Bak in het braadvet de champignons 4 minuten tot ze bruin kleuren. Bak de knoflook op niet al te hoog vuur 1 minuut mee zonder dat hij verkleurt. Voeg 100 ml water, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe en roer het aanbaksel van de bodem los.

Leg de tomaat op een schaal en verdeel de gemarineerde ui met het vocht erover. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper en druppel er eventueel nog een beetje olie over.

Serveer de tartaartjes met de champignonjus en de aardappeltjes en leg de tomatensalade erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Champignontartaartje met tomatensalade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig