Knoflookpasta met tomatensalade
De Italianen houden van simpele pastagerechten, zeker als ze een pasta zonder vlees of vis bereiden. Lekker!
Aan de slag
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de boterhammen en verkruimel ze met een keukenmachine of staafmixer. Pers de knoflook.
Verwarm 2 el olie in een koekenpan, bak de knoflook met het broodkruim hierin al omscheppend bruin en krokant. Snijd de tomaten in partjes. Klop een dressing van 3 el olie, de azijn en de gedroogde tijm.
Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de tomaten door de dressing. Serveer de warme spaghetti met de tomaat en het knoflookbroodkruim.
Knoflookpasta met tomatensalade
De Italianen houden van simpele pastagerechten, zeker als ze een pasta zonder vlees of vis bereiden. Lekker!
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de boterhammen en verkruimel ze met een keukenmachine of staafmixer. Pers de knoflook.
Verwarm 2 el olie in een koekenpan, bak de knoflook met het broodkruim hierin al omscheppend bruin en krokant. Snijd de tomaten in partjes. Klop een dressing van 3 el olie, de azijn en de gedroogde tijm.
Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de tomaten door de dressing. Serveer de warme spaghetti met de tomaat en het knoflookbroodkruim.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g spaghetti
2 sneetjes witbrood
2 tenen knoflook
5 el traditionele olijfolie
500 g tomaten
2 tl witte wijnazijn
1 gedroogde tijm