Pasta-tomatensalade
Simpele pastasalade die je ook koud kunt eten. Handig om mee te nemen naar je werk!
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de bacon in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon knapperig uit. Bak de hele knoflookteentjes 1 min. mee Neem de pan van het vuur, pers de tenen knoflook erboven uit en roer de azijn erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de avocado meteen door de dressing. Snijd de tomaat in stukjes. Doe de penne in een schaal en schep er de bacon-avocadodressing en de tomaat door. De salade kan warm of koud worden gegeten.
Pasta-tomatensalade
Simpele pastasalade die je ook koud kunt eten. Handig om mee te nemen naar je werk!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de bacon in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon knapperig uit. Bak de hele knoflookteentjes 1 min. mee Neem de pan van het vuur, pers de tenen knoflook erboven uit en roer de azijn erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de avocado meteen door de dressing. Snijd de tomaat in stukjes. Doe de penne in een schaal en schep er de bacon-avocadodressing en de tomaat door. De salade kan warm of koud worden gegeten.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
150 g bakbacon
3 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
3 el azijn
1 avocado
500 g tomaten