Pasta carbonara met spinazie
Deze klassieker blijft lekker. De romige saus van ei streelt je tong.
Aan de slag
Kook de pasta, bijvoorbeeld trotolle, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Gril de bakbacon in 3-4 min. gaar, keer halverwege.
Houd een handvol spinaziebladeren achter ter garnering. Verhit in een wok de olie en roerbak in delen kort de rest van de spinazie (3-4 min.). Breng op smaak met peper, zout en knoflook. Giet intussen de pasta af, bewaar 1 el kookvocht.
Roer de geklutste eieren met 2 houten lepels snel door de hete pasta. Voeg het achtergehouden kookvocht toe als de pasta te droog wordt. Breng de pasta op smaak met (versgemalen) peper.
Schep de bacon door de pasta en daarna de achtergehouden spinaziebladeren. Serveer de pasta met de roergebakken spinazie.
Pasta carbonara met spinazie
Deze klassieker blijft lekker. De romige saus van ei streelt je tong.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta, bijvoorbeeld trotolle, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Gril de bakbacon in 3-4 min. gaar, keer halverwege.
Houd een handvol spinaziebladeren achter ter garnering. Verhit in een wok de olie en roerbak in delen kort de rest van de spinazie (3-4 min.). Breng op smaak met peper, zout en knoflook. Giet intussen de pasta af, bewaar 1 el kookvocht.
Roer de geklutste eieren met 2 houten lepels snel door de hete pasta. Voeg het achtergehouden kookvocht toe als de pasta te droog wordt. Breng de pasta op smaak met (versgemalen) peper.
Schep de bacon door de pasta en daarna de achtergehouden spinaziebladeren. Serveer de pasta met de roergebakken spinazie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g schelpjespasta
2 plakken bakbacon
2 el traditionele olijfolie
600 g verse spinazie
1 teen knoflook
3 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
grillpan