Pasta carbonara met groenten
Liefhebbers van pasta carbonara opgelet! Met deze variant heb je en je favoriete maaltijd en eet je ook nog eens groente! Pasta carbonara met groenten is het gerecht wat jij wil eten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de courgettes in plakken van een ½ cm. Verdeel de asperges en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout, schep om en rooster ca. 10 min in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven en bak nog 1 min. mee. Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los in een kom. Meng er de slagroom en de helft van de kaas door. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Neem de pan met spek van het vuur. Doe de pasta bij het spek en roer het eimengsel erdoor.
Voeg eventueel kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en royaal met peper. Serveer met de groenten.
Pasta carbonara met groenten
Liefhebbers van pasta carbonara opgelet! Met deze variant heb je en je favoriete maaltijd en eet je ook nog eens groente! Pasta carbonara met groenten is het gerecht wat jij wil eten.
hoofdgerecht
null personen
820 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de courgettes in plakken van een ½ cm. Verdeel de asperges en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout, schep om en rooster ca. 10 min in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven en bak nog 1 min. mee. Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los in een kom. Meng er de slagroom en de helft van de kaas door. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Neem de pan met spek van het vuur. Doe de pasta bij het spek en roer het eimengsel erdoor.
Voeg eventueel kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en royaal met peper. Serveer met de groenten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
350 g verse groene asperges
2 courgette
3 el traditionele olijfolie
200 g gerookte spekreepjes
1 teen knoflook
90 g Grana Padano kazen
2 middelgrote eieren
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier