Volkorenpenne carbonara
Met lekker veel ovengeroosterde groenten en romige saus.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de courgette in stukken, champignons in plakken en bloemkool in kleine roosjes. Meng de bloemkoolroosjes in een bakblik met de courgette, champignons en olijfolie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en (zee)zout. Bak de groenten in de oven in 20-25 min. gaar en bruin.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas. Roer in een kom de yoghurt los met de eieren en ⅔ van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Voeg wat kookvocht van de pasta toe en roer tot een gladde saus.
Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Verwarm het geheel op heel zacht vuur al roerende op tot de saus begint te binden. Verdeel de pasta met de saus over de kommen en schep de geroosterde groenten erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
Volkorenpenne carbonara
Met lekker veel ovengeroosterde groenten en romige saus.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de courgette in stukken, champignons in plakken en bloemkool in kleine roosjes. Meng de bloemkoolroosjes in een bakblik met de courgette, champignons en olijfolie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en (zee)zout. Bak de groenten in de oven in 20-25 min. gaar en bruin.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas. Roer in een kom de yoghurt los met de eieren en ⅔ van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Voeg wat kookvocht van de pasta toe en roer tot een gladde saus.
Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Verwarm het geheel op heel zacht vuur al roerende op tot de saus begint te binden. Verdeel de pasta met de saus over de kommen en schep de geroosterde groenten erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g portobello champignons
1 courgette
350 g bloemkool
2 el olijfolie basilicum
300 g volkorenpenne
75 g Grana Padano kazen
150 ml Griekse yoghurt
3 middelgrote eieren