Kip in groene curry
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de tomaten in parten.
Verhit de olie in een wok en roerbak de currypasta op halfhoog vuur tot het sterk begint te geuren. Schenk de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Voeg de kipfilet en de sperziebonen toe. Breng op smaak met de suiker en eventueel zout en breng het geheel aan de kook.
Laat het gerecht 10 min. zachtjes koken, tot de kip gaar is, en voeg na 5 min. de tomaten toe. Verdeel de rijst samen met de kip in de groene curry over diepe borden.
Kip in groene curry
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de tomaten in parten.
Verhit de olie in een wok en roerbak de currypasta op halfhoog vuur tot het sterk begint te geuren. Schenk de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Voeg de kipfilet en de sperziebonen toe. Breng op smaak met de suiker en eventueel zout en breng het geheel aan de kook.
Laat het gerecht 10 min. zachtjes koken, tot de kip gaar is, en voeg na 5 min. de tomaten toe. Verdeel de rijst samen met de kip in de groene curry over diepe borden.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
375 g kipfilet
300 g romatomaten
1 el rijstolie
35 g groene currypasta
200 ml kokosmelk
500 g diepvries gebroken sperziebonen
1 el kristalsuiker