Pittige curry met kip en groene groenten
Pittige curry met romige kokosmelk en groene groenten voor een extra kleurboost.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat tot gebruik staan met de deksel op de pan.
Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de ui en kipdijfiletreepjes toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk en doperwten toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 6 min. zachtjes koken.
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de rijst over de kommen of diepe borden en schep de curry erop.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Pittige curry met kip en groene groenten
Pittige curry met romige kokosmelk en groene groenten voor een extra kleurboost.
hoofdgerecht
null personen
785 kcal
18 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat tot gebruik staan met de deksel op de pan.
Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de ui en kipdijfiletreepjes toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk en doperwten toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 6 min. zachtjes koken.
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de rijst over de kommen of diepe borden en schep de curry erop.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
4 uien
1 el traditionele olijfolie
57 g Conimex groene currypasta
400 g kipdijfiletreepjes
400 ml kokosmelk
400 g verse doperwten
200 g babyspinazie