Chocolade petitfours met kersen
bewaar
bewaar

Chocolade petitfours met kersen

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Klop de slagroom stijf met 2 el kersensiroop. Snijd de cake met een scherp mes in 4 vierkante torentjes en halveer deze in de hoogte, zodat er 8 kubusjes ontstaan. Snijd elk kubusje doormidden, zodat er 8 onder- en 8 bovenkanten ontstaan. Bedruppel elke onderkant met kirsch (houd 1 el kirsch over voor het glazuur). Smeer op elke onderkant een beetje kersenslagroom en leg er 2-3 kersen op. Bedek elke onderkant met een bovenkant. Roer de poedersuiker om met de laatste el kirsch tot een dikke gladde pasta zonder korrels (het glazuur). Bestrijk de bovenkanten ermee. Leg op elk stukje een kers. Rasp met een dunschiller mooie krullen van de chocolade en garneer de petitfours met chocokrullen.

algemeenAls het glazuur niet glad genoeg wordt, kunt u voorzichtig een paar druppels extra kirsch toevoegen. Het geheel moet wel dik blijven!
algemeenLiever geen alcohol? Vervang de kirsch dan door de kersensiroop.

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocolade petitfours met kersen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig