Brownietaart met warme kersen en mascarpone
De kers op de taart.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de bodem en rand van de springvorm in met boter en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Smelt de boter in een steelpan. Hak ondertussen de chocolade in stukjes. Neem de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat in de boter smelten.
Doe ondertussen het vanillemerg en de eieren in een grote kom en klop met de mixer in 5 min. licht en luchtig. Voeg al mixend de basterdsuiker toe door deze aan de rand van de kom erbij te voegen. Mix 3 min. tot het mengsel stijver wordt. Meng 4 el mascarpone erdoor.
Roer de gesmolten chocolade, bloem en een snufje zout door het eiermengsel. Schenk dit beslag in de springvorm en bak ca. 45 min. in het midden van de oven.
Neem de taart uit de oven, zet op een rooster en laat 15 min. afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en laat de taart in 45 min. helemaal afkoelen.
Meng voor serveren de maizena met 1 el water. Doe de kersen met siroop in een pan en meng de maizena erdoor. Verwarm op laag vuur en laat in 5 min. binden.
Verdeel de rest van de mascarpone over de taart en schep er een paar eetlepels kersensaus over. Serveer de rest van de saus apart erbij.
Brownietaart met warme kersen en mascarpone
De kers op de taart.
nagerecht
null personen
520 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de bodem en rand van de springvorm in met boter en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Smelt de boter in een steelpan. Hak ondertussen de chocolade in stukjes. Neem de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat in de boter smelten.
Doe ondertussen het vanillemerg en de eieren in een grote kom en klop met de mixer in 5 min. licht en luchtig. Voeg al mixend de basterdsuiker toe door deze aan de rand van de kom erbij te voegen. Mix 3 min. tot het mengsel stijver wordt. Meng 4 el mascarpone erdoor.
Roer de gesmolten chocolade, bloem en een snufje zout door het eiermengsel. Schenk dit beslag in de springvorm en bak ca. 45 min. in het midden van de oven.
Neem de taart uit de oven, zet op een rooster en laat 15 min. afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en laat de taart in 45 min. helemaal afkoelen.
Meng voor serveren de maizena met 1 el water. Doe de kersen met siroop in een pan en meng de maizena erdoor. Verwarm op laag vuur en laat in 5 min. binden.
Verdeel de rest van de mascarpone over de taart en schep er een paar eetlepels kersensaus over. Serveer de rest van de saus apart erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
125 g ongezouten roomboter
200 g extra pure chocolade 85%
3 middelgrote eieren
150 g lichtbruine basterdsuiker
250 g mascarpone
2 el tarwebloem
1½ el maizena
1 el water
350 g kersen zonder pit op siroop
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (ø 20 cm )