Chocolade-kersentaart
De kers op de taart, in 15 minuten gemaakt en in een mum van tijd op. Wedden?
Aan de slag
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Roer het aardappelzetmeel met ¼ van het water los. Verwarm de helft van het sap en bind het sap met het aardappelzetmeel.
Laat het gebonden sap afkoelen en schep de kersen erdoor. Roer de mascarpone lobbig met de rest van het water en meng met de basterdsuiker. Snijd de cake in plakken. Verdeel de cake over de bodem van de schaal. Verdeel de kersen met sap erover en houd een klein deel van de kersen achter.
Strijk de mascarpone erover. Bestrooi de schotel met cacaopoeder en plaats tot gebruik in de koelkast. Garneer bij het serveren met de resterende kersen.
Chocolade-kersentaart
De kers op de taart, in 15 minuten gemaakt en in een mum van tijd op. Wedden?
nagerecht
null personen
385 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Roer het aardappelzetmeel met ¼ van het water los. Verwarm de helft van het sap en bind het sap met het aardappelzetmeel.
Laat het gebonden sap afkoelen en schep de kersen erdoor. Roer de mascarpone lobbig met de rest van het water en meng met de basterdsuiker. Snijd de cake in plakken. Verdeel de cake over de bodem van de schaal. Verdeel de kersen met sap erover en houd een klein deel van de kersen achter.
Strijk de mascarpone erover. Bestrooi de schotel met cacaopoeder en plaats tot gebruik in de koelkast. Garneer bij het serveren met de resterende kersen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
720 ml kersen zonder pit op siroop
1 el aardappelzetmeel
4 el kraanwater
250 ml mascarpone
2 el witte basterdsuiker
225 g chocoladecake
1 el cacaopoeder
Dit heb je nodig
lage glazen schaal (ca. 1.5 liter)