Spinazie-ricottaballetjes
bewaar
bewaar

Spinazie-ricottaballetjes

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Maal de spinazie in de keukenmachine met de knoflook, de ricotta, het ei, het brood en het paneermeel tot een stevige massa, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai er met vochtige handen balletjes van ter grootte van een walnoot.

Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes in ca. 5 minuten lichtbruin aan. Schenk de tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten stoven met de deksel op de pan. Kook ondertussen de gnocchi beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de spinazie-ricottaballetjes met tomatensaus op smaak met zout, en schep de gnocchi erdoor. Lekker met geraspte kaas.

Voeg voor de volwassenvariant nog wat (versgemalen) peper aan het gerecht toe.

algemeenServeer overgebleven groenteballetjes als tussendoortje in de middag, met een cocktail van limonadesiroop met bronwater. Geef er een rietje bij voor een extra feestelijk effect.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spinazie-ricottaballetjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig