Gegrilde garnalen met basilicumolie
Aan de slag
Haal de blaadjes van het basilicum. Rasp 1 theelepel van de groene schil van de limoen. Stamp de basilicumblaadjes in de vijzel fijn met de chilivlokken en zeezout naar smaak, of maal dit fijn in de mini-mengkom van de keukenmachine. Voeg 8 eetlepels olijfolie en de limoenrasp toe. Snijd de venkelknollen in heel dunne plakjes en schep ze om met de helft van de basilicumolie en de rucola. Schenk de rest van de basilicumolie in 4 glaasjes. Verhit de grillpan tot hij goed heet is. Dep de garnalen droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de rest van de olijfolie. Gril de garnalen in 2-3 porties mooi roze en bruingestreept. Hang ze over de randen van de glaasjes. Pel aan tafel de garnalen en doop ze in de basilicumolie. Serveer met de venkelsalade. Lekker met crostini*.
Gegrilde garnalen met basilicumolie
voorgerecht
null personen
335 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Haal de blaadjes van het basilicum. Rasp 1 theelepel van de groene schil van de limoen. Stamp de basilicumblaadjes in de vijzel fijn met de chilivlokken en zeezout naar smaak, of maal dit fijn in de mini-mengkom van de keukenmachine. Voeg 8 eetlepels olijfolie en de limoenrasp toe. Snijd de venkelknollen in heel dunne plakjes en schep ze om met de helft van de basilicumolie en de rucola. Schenk de rest van de basilicumolie in 4 glaasjes. Verhit de grillpan tot hij goed heet is. Dep de garnalen droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de rest van de olijfolie. Gril de garnalen in 2-3 porties mooi roze en bruingestreept. Hang ze over de randen van de glaasjes. Pel aan tafel de garnalen en doop ze in de basilicumolie. Serveer met de venkelsalade. Lekker met crostini*.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bakje verse basilicum
1 limoen
½ theelepel chilivlokken
0 zeezout
10 ml olijfolie extra vierge
2 venkelknollen
1 zak rucola
1 zak reuzengarnalen
Dit heb je nodig
vijzel
keukenpapier
grillpan