Gebonden groentesoep met Griekse yoghurt
Aan de slag
Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Snijd de knoflook fijn. Halveer de prei en spoel af onder stromend water. Snijd in ringen van ½ cm.
Verhit ⅔ van de olie in een soeppan en bak de hutspotgroente, aardappels en knoflook 3-4 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook en kook in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vegetarische stukjes in 6-8 min goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer de groenten met een staafmixer tot een gladde en lichtgebonden soep. Voeg de preiringen toe en kook 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in grote kommen en verdeel de yoghurt erover. Bestrooi met de vegetarische stukjes en versgemalen peper.
Gebonden groentesoep met Griekse yoghurt
hoofdgerecht
null personen
240 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Snijd de knoflook fijn. Halveer de prei en spoel af onder stromend water. Snijd in ringen van ½ cm.
Verhit ⅔ van de olie in een soeppan en bak de hutspotgroente, aardappels en knoflook 3-4 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook en kook in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vegetarische stukjes in 6-8 min goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer de groenten met een staafmixer tot een gladde en lichtgebonden soep. Voeg de preiringen toe en kook 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in grote kommen en verdeel de yoghurt erover. Bestrooi met de vegetarische stukjes en versgemalen peper.
combinatietip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g iets kruimige aardappelen
2 tenen knoflook
1 prei
3 el milde olijfolie
500 g hutspotgroente
1 l water
1 groentebouillonblokje
160 g Quornstukjes
150 ml Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
staafmixer