Zalmfilet en curryaardappel uit de oven
Lekker, zalm uit de oven! Zeker met de aardappelpartjes met currypasta en de sperziebonen met rode ui en yoghurt-sladressing.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de zalmfilets ontdooien. Snipper de rode ui.
Roer in een schaal de currypasta los met 1 el olie. Schep de aardappelpartjes erdoor, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn. Verdeel de aardappelpartjes over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar.
Vet de ovenschaal in. Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets met de rest van de olie en bestrooi ze met (vergemalen) peper en zout. Leg ze in de ovenschaal. Schuif de schaal met de vis na 10 min. bij de aardappelpartjes in de oven en bak de zalm 10-12 min. tot hij vanbinnen rosé is.
Kook de sperziebonen in een bodem van water met zout beetgaar en spoel ze een paar sec. onder koud stromend water tot de sperziebonen lauwwarm zijn. Schep de bonen om met de rode ui en de sladressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Zalmfilet en curryaardappel uit de oven
Lekker, zalm uit de oven! Zeker met de aardappelpartjes met currypasta en de sperziebonen met rode ui en yoghurt-sladressing.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de zalmfilets ontdooien. Snipper de rode ui.
Roer in een schaal de currypasta los met 1 el olie. Schep de aardappelpartjes erdoor, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn. Verdeel de aardappelpartjes over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar.
Vet de ovenschaal in. Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets met de rest van de olie en bestrooi ze met (vergemalen) peper en zout. Leg ze in de ovenschaal. Schuif de schaal met de vis na 10 min. bij de aardappelpartjes in de oven en bak de zalm 10-12 min. tot hij vanbinnen rosé is.
Kook de sperziebonen in een bodem van water met zout beetgaar en spoel ze een paar sec. onder koud stromend water tot de sperziebonen lauwwarm zijn. Schep de bonen om met de rode ui en de sladressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g diepvries wilde zalm
1 rode ui
1 el milde Indiase currypasta
2½ el zonnebloemolie
900 g aardappelpartjes
500 g koelverse gebroken sperziebonen
2 el sladressing yoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal