Kalkoen met ovenaardappeltjes, sperziebonen en yoghurtmayo
Grillstrepen op de kalkoenfilet staan niet alleen mooi, maar geven ook die typische grilsmaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de aardappelpartjes om met de helft van de olie en de rozemarijn. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
Maak ondertussen de uien schoon en snijd in dunne halve ringen. Snijd het spek in reepjes. Verhit de wok zonder olie of boter en roerbak de ui en de spekreepjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 15 min. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout en gril 5 min. Keer regelmatig.
Meng ondertussen de yoghurt met de mayonaise. Verdeel de schnitzels met de sperziebonen en aardappelpartjes over de borden. Serveer de yoghurtmayo erbij.
Kalkoen met ovenaardappeltjes, sperziebonen en yoghurtmayo
Grillstrepen op de kalkoenfilet staan niet alleen mooi, maar geven ook die typische grilsmaak.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de aardappelpartjes om met de helft van de olie en de rozemarijn. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
Maak ondertussen de uien schoon en snijd in dunne halve ringen. Snijd het spek in reepjes. Verhit de wok zonder olie of boter en roerbak de ui en de spekreepjes 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 15 min. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout en gril 5 min. Keer regelmatig.
Meng ondertussen de yoghurt met de mayonaise. Verdeel de schnitzels met de sperziebonen en aardappelpartjes over de borden. Serveer de yoghurtmayo erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
900 g aardappelpartjes
2 el traditionele olijfolie
1½ tl gedroogde rozemarijn
2 rode uien
60 g ontbijtspek
600 g koelverse gebroken sperziebonen
4 kalkoenschnitzels
150 g Griekse yoghurt
4 el mayonaise
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan