Gegrilde biefstuk met pittige tomatensalsa en sperziebonen
De tomatensalsa maak je zelf van verse tomaten, chilisaus, limoen en koriander.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Bestrijk de biefstukken met de wokolie en 1 el chilisaus. Laat het vlees tot gebruik op kamertemperatuur komen.
Breng in een pan een laag water aan de kook. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 10 sec. onder in het kokende water. Neem de tomaten voorzichtig uit het kokende water en spoel koud. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Meng de tomatenstukjes met de rest van de chilisaus. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof. Voeg het rasp, 2 el sap en de koriander toe aan de tomatensalsa. Breng de salsa op smaak met peper en zout.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 min. beetgaar.
Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de biefstukken 4-6 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat het vlees 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Serveer de biefstukken met de salsa, rijst en sperziebonen.
Tomaat ontvellen
Instructievideo - 00:50 min.
Gegrilde biefstuk met pittige tomatensalsa en sperziebonen
De tomatensalsa maak je zelf van verse tomaten, chilisaus, limoen en koriander.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Bestrijk de biefstukken met de wokolie en 1 el chilisaus. Laat het vlees tot gebruik op kamertemperatuur komen.
Breng in een pan een laag water aan de kook. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 10 sec. onder in het kokende water. Neem de tomaten voorzichtig uit het kokende water en spoel koud. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Meng de tomatenstukjes met de rest van de chilisaus. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof. Voeg het rasp, 2 el sap en de koriander toe aan de tomatensalsa. Breng de salsa op smaak met peper en zout.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 min. beetgaar.
Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de biefstukken 4-6 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat het vlees 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Serveer de biefstukken met de salsa, rijst en sperziebonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g pandan zilvervliesrijst
4 biefstukken
1 el wokolie
4 el zoete chilisaus
6 trostomaten
½ limoen
5 g verse koriander
300 g verse sperziebonen
Dit heb je nodig
grillpan