Gemarineerde garnalen met paprikacompote
Aan de slag
Garnalen, 1 sjalot, limoenrasp en -sap door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. In pan met dikke bodem olie verhitten. Rest van sjalot goudbruin fruiten. Paprika zacht meebakken, blijven roeren. Honing, wijn, tijm en 150 ml water toevoegen. Paprika met deksel schuin op pan op matig vuur stoven tot bijna alle vocht verdampt is. Paprika op smaak brengen met zout en peper. Paprikacompote over vier borden verdelen. Garnalen en marinade erop scheppen. Geroosterd brood schuin halveren en erbij serveren. Lekker met rijst.
Gemarineerde garnalen met paprikacompote
hoofdgerecht
null personen
310 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Garnalen, 1 sjalot, limoenrasp en -sap door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. In pan met dikke bodem olie verhitten. Rest van sjalot goudbruin fruiten. Paprika zacht meebakken, blijven roeren. Honing, wijn, tijm en 150 ml water toevoegen. Paprika met deksel schuin op pan op matig vuur stoven tot bijna alle vocht verdampt is. Paprika op smaak brengen met zout en peper. Paprikacompote over vier borden verdelen. Garnalen en marinade erop scheppen. Geroosterd brood schuin halveren en erbij serveren. Lekker met rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g garnalen
3 sjalotten
1 limoen
1 mespunt cayennepeper
3 eetlepels olijfolie
6 rode paprika's
1 theelepel honing
200 ml droge witte wijn
1 theelepel gedroogde tijm