Garnalen in romige paprikasaus
Aan de slag
In koekenpan boter verhitten. Paprika op laag vuur 5 min. zachtjes bakken zonder bruin te kleuren. Regelmatig omscheppen. Wijn en tijm toevoegen en wijn in 5 min. op enkele eetlepels na laten verdampen. In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer paprika met stoofvocht, pijnboompitten en slagroom tot gladde saus pureren. Paprikasaus op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Garnalen enkele minuten in warm water laten ontdooien. Afgieten, garnalen droogdeppen en 15 min. op kamertemperatuur laten komen. Paprikasaus (naar keuze warm of op kamertemperatuur) in acht glazen scheppen en garnalen erover verdelen. Garneren met toefje veldsla of waterkers.
Garnalen in romige paprikasaus
bijgerecht
null personen
230 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
In koekenpan boter verhitten. Paprika op laag vuur 5 min. zachtjes bakken zonder bruin te kleuren. Regelmatig omscheppen. Wijn en tijm toevoegen en wijn in 5 min. op enkele eetlepels na laten verdampen. In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer paprika met stoofvocht, pijnboompitten en slagroom tot gladde saus pureren. Paprikasaus op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Garnalen enkele minuten in warm water laten ontdooien. Afgieten, garnalen droogdeppen en 15 min. op kamertemperatuur laten komen. Paprikasaus (naar keuze warm of op kamertemperatuur) in acht glazen scheppen en garnalen erover verdelen. Garneren met toefje veldsla of waterkers.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels boter
3 rode paprika's
200 ml droge witte wijn
½ theelepel gedroogde tijm
4 eetlepels pijnboompitten
250 ml slagroom
1 zak cocktailgarnalen
½ zak veldsla of waterkers
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine