Vis-preipakketjes met tomatensalade
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180 °C. Deegplakjes naast elkaar leggen en elk plakje iets dunner uitrollen. Vis in vergiet laten uitlekken. Kruidenboter verhitten en hierin prei omscheppend ca. 3 min. bakken. Prei in zeef laten uitlekken en tot lauw laten afkoelen. Vis door prei scheppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Prei-vismengsel over 4 plakjes deeg verdelen en uitspreiden, zodat 1 cm rondom vrij blijft. Deegranden met water bestrijken en overige plakjes deeg elk op plakje deeg met vulling leggen. Randen met vork goed aandrukken. Bovenkant van deeg met melk bestrijken. Pakketjes in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en knapperig bakken. Intussen tomaten in plakjes snijden en met dressing mengen. Deegpakketjes diagonaal doorsnijden en op 4 borden elk 2 helften leggen. Tomatensalade ernaast verdelen.
Vis-preipakketjes met tomatensalade
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
22 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180 °C. Deegplakjes naast elkaar leggen en elk plakje iets dunner uitrollen. Vis in vergiet laten uitlekken. Kruidenboter verhitten en hierin prei omscheppend ca. 3 min. bakken. Prei in zeef laten uitlekken en tot lauw laten afkoelen. Vis door prei scheppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Prei-vismengsel over 4 plakjes deeg verdelen en uitspreiden, zodat 1 cm rondom vrij blijft. Deegranden met water bestrijken en overige plakjes deeg elk op plakje deeg met vulling leggen. Randen met vork goed aandrukken. Bovenkant van deeg met melk bestrijken. Pakketjes in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en knapperig bakken. Intussen tomaten in plakjes snijden en met dressing mengen. Deegpakketjes diagonaal doorsnijden en op 4 borden elk 2 helften leggen. Tomatensalade ernaast verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes deeg voor hartige taart
2 blikjes wilde roze zalm
2 el kruidenboter
1 zak gesneden prei
4 el melk
1 bak tomaten
3 el yoghurtdressing
Dit heb je nodig
deegroller