Zalm in deeg met zoutvlokken
Aan de slag
Bladerdeeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 225 °C. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Met 4 plakjes deeg bodem van ovenschaal bedekken. Helft van kaas erover verdelen. Zalm erop leggen en met peper bestrooien. Rest van kaas erop leggen en bosui erover verdelen. Van rest van bladerdeeg deksel maken en op vis leggen, randen stevig aandrukken met vork. Ei loskloppen en deeg met ei bestrijken. Deeg royaal met zoutvlokken bestrooien. Zalm in oven in 25 min. bruin en gaar bakken. Tomaten schoonmaken en in parten snijden. Dressing door tomaten roeren. Zalm met tomatensla serveren.
Zalm in deeg met zoutvlokken
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Bladerdeeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 225 °C. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Met 4 plakjes deeg bodem van ovenschaal bedekken. Helft van kaas erover verdelen. Zalm erop leggen en met peper bestrooien. Rest van kaas erop leggen en bosui erover verdelen. Van rest van bladerdeeg deksel maken en op vis leggen, randen stevig aandrukken met vork. Ei loskloppen en deeg met ei bestrijken. Deeg royaal met zoutvlokken bestrooien. Zalm in oven in 25 min. bruin en gaar bakken. Tomaten schoonmaken en in parten snijden. Dressing door tomaten roeren. Zalm met tomatensla serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes deeg voor hartige taart
3 bosuitjes
8 plakjes cheddar
2 verse zalmfilets
1 ei
1½ eetlepel zoutvlokken
750 g (roma)tomaten
6 eetlepels balsamicodressing
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet