Tartaar met peterselieboter
Aan de slag
Kook de krieltjes in 15 min. gaar. Rasp ondertussen 1 el van de gele schil van de citroen. Kneed het citroenrasp met de peterselie en een mespunt zout door de boter. Vouw de boter in een stukje keukenpapier of vershoudfolie en laat het blokje opstijven in de koelkast. Bestrijk de tartaartjes met de olie, bak ze in een pan met antiaanbaklaag in ca. 8 min. gaar en bruin. Kook de bonen in 5-10 min. beetgaar. Roer de knoflook en 1 el van de peterselieboter door de warme boontjes. Serveer met de krieltjes, het tartaartje en de rest van de boter.
Tartaar met peterselieboter
hoofdgerecht
null personen
395 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in 15 min. gaar. Rasp ondertussen 1 el van de gele schil van de citroen. Kneed het citroenrasp met de peterselie en een mespunt zout door de boter. Vouw de boter in een stukje keukenpapier of vershoudfolie en laat het blokje opstijven in de koelkast. Bestrijk de tartaartjes met de olie, bak ze in een pan met antiaanbaklaag in ca. 8 min. gaar en bruin. Kook de bonen in 5-10 min. beetgaar. Roer de knoflook en 1 el van de peterselieboter door de warme boontjes. Serveer met de krieltjes, het tartaartje en de rest van de boter.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
1 citroen
½ zakje verse peterselie
50 g zachte roomboter
4 tartaartjes
1 el olie
500 g sperziebonen
1 teen knoflook