Asperges met ei-peterselieboter, krieltjes en pastrami
bewaar
bewaar

Asperges met ei-peterselieboter, krieltjes en pastrami

Klassieke asperges met een Italiaanse twist.

40 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Kook de krieltjes in 20 min. gaar. Breng ondertussen de aspergepan (of een grote pan) met water aan de kook. Schil ondertussen de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Prik na 12 min. met een vork in de asperges om te controleren of ze gaar zijn.

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak fijn. Snijd de peterselie fijn. Smelt de boter in een steelpan en schep er het ei en de peterselie door. Giet de krieltjes af, doe ze terug in de pan en plet ze een beetje met de pureestamper. Bestrooi met peper en eventueel zout. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over de borden. Leg de krieltjes en de pastrami erbij. Verdeel het ei-peterseliemengsel over de asperges.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Asperges koken

Instructievideo - 06:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Asperges met ei-peterselieboter, krieltjes en pastrami

Klassieke asperges met een Italiaanse twist.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig