Asperges met ei-peterselieboter, krieltjes en pastrami
Klassieke asperges met een Italiaanse twist.
Aan de slag
Kook de krieltjes in 20 min. gaar. Breng ondertussen de aspergepan (of een grote pan) met water aan de kook. Schil ondertussen de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Prik na 12 min. met een vork in de asperges om te controleren of ze gaar zijn.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak fijn. Snijd de peterselie fijn. Smelt de boter in een steelpan en schep er het ei en de peterselie door. Giet de krieltjes af, doe ze terug in de pan en plet ze een beetje met de pureestamper. Bestrooi met peper en eventueel zout. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over de borden. Leg de krieltjes en de pastrami erbij. Verdeel het ei-peterseliemengsel over de asperges.
Asperges koken
Instructievideo - 06:34 min.
Asperges met ei-peterselieboter, krieltjes en pastrami
Klassieke asperges met een Italiaanse twist.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in 20 min. gaar. Breng ondertussen de aspergepan (of een grote pan) met water aan de kook. Schil ondertussen de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Prik na 12 min. met een vork in de asperges om te controleren of ze gaar zijn.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en prak fijn. Snijd de peterselie fijn. Smelt de boter in een steelpan en schep er het ei en de peterselie door. Giet de krieltjes af, doe ze terug in de pan en plet ze een beetje met de pureestamper. Bestrooi met peper en eventueel zout. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over de borden. Leg de krieltjes en de pastrami erbij. Verdeel het ei-peterseliemengsel over de asperges.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
1 kg verse witte asperges
4 middelgrote scharreleieren
15 g verse peterselie
60 g ongezouten roomboter
200 g runderpastrami
Dit heb je nodig
aspergepan
dunschiller
pureestamper