Witte asperges met tomaten en eieren
Aan de slag
Bak de krieltjes in de boter met olie goudbruin en gaar in ca. 20 min. Schil met een dunschiller de asperges vanaf 3 cm onder de kop en snijd aan de onderkant een stukje van 3 cm af. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de asperges gaar in ca. 15 min.
Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ze in grove stukken. Snijd de peterselie fijn en halveer de tomaten. Meng de eieren, bijna alle peterselie en de cherrytomaten. Schep de rest van de peterselie door de krieltjes.
Verdeel de asperges over borden, schep het mengsel van eieren, tomaten en peterselie over het midden van de asperges. Schep de krieltjes erbij en lepel de boter van de krieltjes over de asperges.
Witte asperges met tomaten en eieren
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Bak de krieltjes in de boter met olie goudbruin en gaar in ca. 20 min. Schil met een dunschiller de asperges vanaf 3 cm onder de kop en snijd aan de onderkant een stukje van 3 cm af. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de asperges gaar in ca. 15 min.
Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ze in grove stukken. Snijd de peterselie fijn en halveer de tomaten. Meng de eieren, bijna alle peterselie en de cherrytomaten. Schep de rest van de peterselie door de krieltjes.
Verdeel de asperges over borden, schep het mengsel van eieren, tomaten en peterselie over het midden van de asperges. Schep de krieltjes erbij en lepel de boter van de krieltjes over de asperges.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g krieltjes
3 el ongezouten roomboter
3 el zonnebloemolie
500 g verse witte asperges
6 middelgrote scharreleieren
30 g verse peterselie
250 g cherrytomaten