Gegrilde tartaar met krieltjes en spinazie
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de krieltjes in een bakblik of lage ovenschaal met de knoflook, de tijm, (zee)zout en (versgemalen) peper naar smaak en 2 el olijfolie. Bak de krieltjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Meng 2 el olijfolie met de paprikapoeder, de ketchup en zout en peper naar smaak. Bestrijk de tartaartjes rondom met dit mengsel en rooster ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Verhit intussen de rest van de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten. Voeg de spinazie in gedeelten toe en roerbak tot de blaadjes zijn geslonken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper. Serveer de tartaartjes met de krieltjes en de spinazie ernaast.
Gegrilde tartaar met krieltjes en spinazie
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de krieltjes in een bakblik of lage ovenschaal met de knoflook, de tijm, (zee)zout en (versgemalen) peper naar smaak en 2 el olijfolie. Bak de krieltjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Meng 2 el olijfolie met de paprikapoeder, de ketchup en zout en peper naar smaak. Bestrijk de tartaartjes rondom met dit mengsel en rooster ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Verhit intussen de rest van de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten. Voeg de spinazie in gedeelten toe en roerbak tot de blaadjes zijn geslonken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper. Serveer de tartaartjes met de krieltjes en de spinazie ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zakken krieltjes
2 tenen knoflook
½ eetlepel gedroogde tijm
6 el olijfolie
1 el paprikapoeder
2 el tomatenketchup
4 tartaartjes
1 grote ui
3 x 300 g panklare spinazie
Dit heb je nodig
grillpan
lage ovenschaal