Gegrilde tartaar met courgettesalade
Aan de slag
Snijd een halve ui in dunne ringen en rasp de andere helft van de ui. Meng de tartaar met de geraspte ui, de ketchup, de paprikapoeder, 1 tl zout en peper naar smaak. Vorm van het mengsel 4 burgers, bestrijk ze dun met olie en rooster ze in een hete grillpan in 4 min. bruin, keer ze halverwege. Houd de burgers warm onder aluminiumfolie. Bestrijk de plakken courgette dun met olie en rooster ze (in delen) in de grillpan in 3-4 min. bruin en gaar, keer ze halverwege. Rooster daarna de uiringen in de grillpan gaar. Leg op elk bord twee sneden brood en verdeel hierover de slablaadjes en de courgetteplakken. Strooi er naar smaak peper en zout over. Leg hierop de tartaartjes en verdeel als laatste de geroosterde uiringen erover.
Gegrilde tartaar met courgettesalade
hoofdgerecht
null personen
315 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd een halve ui in dunne ringen en rasp de andere helft van de ui. Meng de tartaar met de geraspte ui, de ketchup, de paprikapoeder, 1 tl zout en peper naar smaak. Vorm van het mengsel 4 burgers, bestrijk ze dun met olie en rooster ze in een hete grillpan in 4 min. bruin, keer ze halverwege. Houd de burgers warm onder aluminiumfolie. Bestrijk de plakken courgette dun met olie en rooster ze (in delen) in de grillpan in 3-4 min. bruin en gaar, keer ze halverwege. Rooster daarna de uiringen in de grillpan gaar. Leg op elk bord twee sneden brood en verdeel hierover de slablaadjes en de courgetteplakken. Strooi er naar smaak peper en zout over. Leg hierop de tartaartjes en verdeel als laatste de geroosterde uiringen erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote ui
2 x 200 g rundertartaar
3 el tomatenketchup
½ el paprikapoeder
2 el olijfolie
2 courgettes
½ pain
0 kropsla
Dit heb je nodig
grillpan