Met brie gevulde tartaartjes
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de krieltjes hierin in 10-15 min. op middelhoog vuur goudbruin. Snijd de tartaartjes horizontaal doormidden. Schep de peterselie en de munt door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Leg een plak brie tussen elke 2 tartaarhelften. Bestrooi de brie met het peterselie-muntmengsel. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de tartaartjes hierin op hoog vuur in 8 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin op hoog vuur de ui glazig. Schep de blokjes tomaat en de spinazie erbij. Draai het vuur uit zodra de spinazie begint te slinken. Schep de tomatenspinazie goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de gevulde tartaartjes en de krieltjes.
Met brie gevulde tartaartjes
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de krieltjes hierin in 10-15 min. op middelhoog vuur goudbruin. Snijd de tartaartjes horizontaal doormidden. Schep de peterselie en de munt door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Leg een plak brie tussen elke 2 tartaarhelften. Bestrooi de brie met het peterselie-muntmengsel. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de tartaartjes hierin op hoog vuur in 8 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin op hoog vuur de ui glazig. Schep de blokjes tomaat en de spinazie erbij. Draai het vuur uit zodra de spinazie begint te slinken. Schep de tomatenspinazie goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de gevulde tartaartjes en de krieltjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 el olie
700 g krieltjes
2 x 2 tartaartjes
2 el verse peterselie
2 el verse munt
100 g brie
1 ui
2 tomaten
2 x 300 g verse spinazie