Spinaziestamppot met gegrilde tartaartjes
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en schep de aardappelen erdoor. Voeg de bouillon toe en kook de aardappelen op laag vuur in 15-20 min. gaar.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui en bosui in 5-6 min. glazig. Meng de knoflook en 2 tl zwarte peper met 1 el olie en bestrijk hiermee de tartaartjes. Gril het vlees in 4-6 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen.
Stamp de aardappelen en het kookvocht met een pureestamper tot een smeuïge puree. Schep het uimengsel en de spinazie erdoor en warm al omscheppend door tot de spinazie begint te slinken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot in diepe borden en leg de tartaartjes erop.
Spinaziestamppot met gegrilde tartaartjes
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en schep de aardappelen erdoor. Voeg de bouillon toe en kook de aardappelen op laag vuur in 15-20 min. gaar.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui en bosui in 5-6 min. glazig. Meng de knoflook en 2 tl zwarte peper met 1 el olie en bestrijk hiermee de tartaartjes. Gril het vlees in 4-6 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen.
Stamp de aardappelen en het kookvocht met een pureestamper tot een smeuïge puree. Schep het uimengsel en de spinazie erdoor en warm al omscheppend door tot de spinazie begint te slinken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot in diepe borden en leg de tartaartjes erop.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappelen
4 el olijfolie
200 ml rundvleesbouillon
2 rode uien
1 zakje bosui
1 teen knoflook
2 tl zwarte peper
4 tartaartjes
300 g spinazie
Dit heb je nodig
grillpan, pureestamper