Spinaziestamppot met ei
Aan de slag
Van bacon vetrandje verwijderen. Bacon in reepjes snijden. Spinazie iets kleiner snijden. Aardappels schillen en in stukken snijden. In pan met bodempje water en zout aardappels afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen eieren in 7 min. gaarkoken, onder koud stromend water afspoelen en pellen. Eieren in plakjes snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Paprika en bacon op hoog vuur 2 min. al roerend bakken. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met melk en yogonaise fijnstampen. Spinazie en paprika erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over twee kommen verdelen. Sjalot over stamppot strooien. Bacon en eieren erop serveren.
Spinaziestamppot met ei
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Van bacon vetrandje verwijderen. Bacon in reepjes snijden. Spinazie iets kleiner snijden. Aardappels schillen en in stukken snijden. In pan met bodempje water en zout aardappels afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen eieren in 7 min. gaarkoken, onder koud stromend water afspoelen en pellen. Eieren in plakjes snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Paprika en bacon op hoog vuur 2 min. al roerend bakken. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met melk en yogonaise fijnstampen. Spinazie en paprika erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over twee kommen verdelen. Sjalot over stamppot strooien. Bacon en eieren erop serveren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g bacon
½ zak panklare spinazie
600 g kruimige aardappels
2 eieren
1 eetlepel olie
2 rode paprika's
150 ml halfvolle melk
1 eetlepel yogonaise
1 sjalot