Hamlappen uit de oven
Het vlees is malser dan mals als het uit de oven komt. Wij zijn fan van stoven!
Aan de slag
Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in 10 stukken. Bestrooi de hamlappen met peper en eventueel zout. Strooi de bloem op een bord. Haal het vlees door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit in een koekenpan steeds een scheutje olie en bak de hamlappen in 2-3 porties goudbruin aan. Neem het vlees uit de pan en leg het dakpansgewijs in de braadslede. Steek de laurierblaadjes ertussen. Snijd de ui in ringen. Fruit de uiringen in het bakvet en verdeel ze over het vlees. Schenk de wijn erbij en dek de braadslede af met aluminiumfolie.
Stoof de hamlappen in de voorverwarmde oven in ca. 45 min. gaar. Neem de hamlappen met de ui uit de braadslede en houd ca. 400 g warm. Laat de rest afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast. Zet de braadslede op het vuur. Laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken (of schenk het vocht in een steelpan). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg 4 hamlappen op een schaal en verdeel er de ui met de saus over.
Hamlappen uit de oven
Het vlees is malser dan mals als het uit de oven komt. Wij zijn fan van stoven!
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in 10 stukken. Bestrooi de hamlappen met peper en eventueel zout. Strooi de bloem op een bord. Haal het vlees door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit in een koekenpan steeds een scheutje olie en bak de hamlappen in 2-3 porties goudbruin aan. Neem het vlees uit de pan en leg het dakpansgewijs in de braadslede. Steek de laurierblaadjes ertussen. Snijd de ui in ringen. Fruit de uiringen in het bakvet en verdeel ze over het vlees. Schenk de wijn erbij en dek de braadslede af met aluminiumfolie.
Stoof de hamlappen in de voorverwarmde oven in ca. 45 min. gaar. Neem de hamlappen met de ui uit de braadslede en houd ca. 400 g warm. Laat de rest afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast. Zet de braadslede op het vuur. Laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken (of schenk het vocht in een steelpan). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg 4 hamlappen op een schaal en verdeel er de ui met de saus over.
bereidingstip:
bereidingstip:
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg hamlap
5 el tarwebloem
6 el traditionele olijfolie
6 gedroogde laurierblaadjes
4 uien
500 ml witte wijn
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (30 x 35 cm)