Hamlappen-wortelstoof met peterselierijst
bewaar
bewaar

Hamlappen-wortelstoof met peterselierijst

Een hartverwarmend stoofgerecht voor koude winterdagen.

35 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in halve ringen. Schil de bospeen, halveer in de lengte en snijd vervolgens elk stuk in 4 gelijke delen. Snijd de hamlappen in reepjes van 1½ cm en bestrooi met peper en eventueel zout.

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 1 min. Voeg het vlees toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg het water, de stoofmix en de peen toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de helft van de citroen, halveer de citroen en snijd in partjes.

Giet de rijst af en meng met de peterselie en het citroenrasp. Verdeel de rijst en stoof over borden. Serveer de citroenpartjes erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hamlappen-wortelstoof met peterselierijst

Een hartverwarmend stoofgerecht voor koude winterdagen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig