Hamlappen-wortelstoof met peterselierijst
Een hartverwarmend stoofgerecht voor koude winterdagen.
35 min. bereiden
9 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Schil de bospeen, halveer in de lengte en snijd vervolgens elk stuk in 4 gelijke delen. Snijd de hamlappen in reepjes van 1½ cm en bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 1 min. Voeg het vlees toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg het water, de stoofmix en de peen toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de helft van de citroen, halveer de citroen en snijd in partjes.
Giet de rijst af en meng met de peterselie en het citroenrasp. Verdeel de rijst en stoof over borden. Serveer de citroenpartjes erbij.
Hamlappen-wortelstoof met peterselierijst
Een hartverwarmend stoofgerecht voor koude winterdagen.
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Schil de bospeen, halveer in de lengte en snijd vervolgens elk stuk in 4 gelijke delen. Snijd de hamlappen in reepjes van 1½ cm en bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 1 min. Voeg het vlees toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg het water, de stoofmix en de peen toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de helft van de citroen, halveer de citroen en snijd in partjes.
Giet de rijst af en meng met de peterselie en het citroenrasp. Verdeel de rijst en stoof over borden. Serveer de citroenpartjes erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
600 g bospenen
500 g hamlappen
2 el traditionele olijfolie
250 ml water
38 g Maggi stoofmix
300 g basmatirijst
30 g verse peterselie
1 citroen