Mexicaanse ovenschotel met komkommer-maissalade
Aan de slag
Verwarm de grill voor. Laat de kidneybonen, mais en peppadew uitlekken. Snijd de peppadew in vieren. Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de cajunkruiden, kidneybonen en peppadew toe en verwarm nog enkele minuten. Doe het gehaktbonenmengsel in de ovenschaal en bedek met een laag tortillachips. Bestrooi met de kaas. Zet de ovenschotel enkele minuten onder de grill, zodat de kaas smelt.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en meng met de mais. Besprenk met de olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer de komkommer-maissalade bij de Mexicaanse ovenschotel.
Mexicaanse ovenschotel met komkommer-maissalade
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de grill voor. Laat de kidneybonen, mais en peppadew uitlekken. Snijd de peppadew in vieren. Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de cajunkruiden, kidneybonen en peppadew toe en verwarm nog enkele minuten. Doe het gehaktbonenmengsel in de ovenschaal en bedek met een laag tortillachips. Bestrooi met de kaas. Zet de ovenschotel enkele minuten onder de grill, zodat de kaas smelt.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en meng met de mais. Besprenk met de olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer de komkommer-maissalade bij de Mexicaanse ovenschotel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kidneybonen in pot
300 g mais in blik
150 g peppadews in pot
1 el traditionele olijfolie
300 g mager rundergehakt
2 el cajunkruiden
75 g tortillachips naturel
150 g geraspte belegen 30+ kaas
1 komkommer
1 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)