Ovenschotel met tortillachips
bewaar
bewaar

Ovenschotel met tortillachips

Tortil-JA! Deze ovenschotel kun je niet afslaan.

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui fijn.

Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui en bak de tartaar met ¾ van de bonenkruiden op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwijder ondertussen de steelaanzet en eventuele zaden van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Schep het tartaarmengsel in de ovenschaal.

Doe de maiskorrels en bonen in een vergiet en spoel schoon onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en verdeel over het tartaarmengsel. Strooi hier vervolgens ½ van de kaas over. Verdeel de paprikaringen erover.

Bak de ovenschotel 20 minuten in het midden van de oven.

Snijd de tortilla’s ondertussen in puntjes. Leg na 15 minuten de tortillapuntjes over de ovenschotel (pas op, heet!) en bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de bonenkruiden.

Bak tot de tortila's knapperig zijn en de kaas gesmolten is.

vegatipBekijk ook dit recept
variatietipVervang de kaas en de tartaar door een stuk Goudse belegen kaas 30+ en rulstukjes. De rulstukjes staan niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ovenschotel met tortillachips

Tortil-JA! Deze ovenschotel kun je niet afslaan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig