Knoflook-chiligarnalen in kleine glaasjes
Aan de slag
Roodlof wassen en droogdeppen met keukenpapier. Van limoen 6 plakjes afsnijden. Plakjes aan één kant tot midden insnijden. Knoflook pellen en teentjes halveren. Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Peper in flinterdunne reepjes snijden. In kleine steelpan olie verwarmen. Knoflook toevoegen en op heel laag vuur ca. 1 minuut zonder te kleuren verwarmen. Reepjes peper en garnalen toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen. Bestrooien met (weinig) zout. Stukjes knoflook uit pan nemen. Blaadjes roodlof in glaasjes steken. Garnalen en peperreepjes over glaasjes verdelen. Knoflookolie erover gieten. Plakjes limoen op rand van glaasjes zetten. Direct serveren.
Knoflook-chiligarnalen in kleine glaasjes
null porties
95 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Roodlof wassen en droogdeppen met keukenpapier. Van limoen 6 plakjes afsnijden. Plakjes aan één kant tot midden insnijden. Knoflook pellen en teentjes halveren. Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Peper in flinterdunne reepjes snijden. In kleine steelpan olie verwarmen. Knoflook toevoegen en op heel laag vuur ca. 1 minuut zonder te kleuren verwarmen. Reepjes peper en garnalen toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen. Bestrooien met (weinig) zout. Stukjes knoflook uit pan nemen. Blaadjes roodlof in glaasjes steken. Garnalen en peperreepjes over glaasjes verdelen. Knoflookolie erover gieten. Plakjes limoen op rand van glaasjes zetten. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 blaadjes roodlof
1 limoen
4 teentjes knoflook
1 rode peper
5 eetlepels olijfolie
1 bakje cocktailgarnalen
Dit heb je nodig
borrelglaasjes
keukenpapier