Cognac-honingsabayon
Aan de slag
Rasp 1 tl van de oranje sinaasappelschil. Breng een ruime pan met water aan de kook. Splits de eieren. Klop met een mixer de eidooiers met de honing en het sinaasappelrasp dik, schuimig en lichtgeel in een hittebestendige kom (die in de pan kan 'hangen'). Draai het vuur laag en hang de kom in de pan, zonder dat de bodem van de kom het kokende water raakt. Schenk de cognac al roerend bij het eidooier-honingmengsel en blijf roeren tot na 10-15 min. het mengsel gebonden is. Serveer de warme sabayon direct in 4 grote glazen.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Cognac-honingsabayon
nagerecht
null personen
160 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp 1 tl van de oranje sinaasappelschil. Breng een ruime pan met water aan de kook. Splits de eieren. Klop met een mixer de eidooiers met de honing en het sinaasappelrasp dik, schuimig en lichtgeel in een hittebestendige kom (die in de pan kan 'hangen'). Draai het vuur laag en hang de kom in de pan, zonder dat de bodem van de kom het kokende water raakt. Schenk de cognac al roerend bij het eidooier-honingmengsel en blijf roeren tot na 10-15 min. het mengsel gebonden is. Serveer de warme sabayon direct in 4 grote glazen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ sinaasappel
4 eieren
5 el vloeibare honing
50 ml cognac