IJskoffie met cognac
Aan de slag
Rasp met een kaasschaaf of dunschiller chocoladekrullen van de chocoladesticks. Doe de ijsblokjes in een theedoek en crush de blokjes met een hamer (dit kan ook met sommige keukenmachines of blenders). Meng de espressokoffie met de cognac en gecrushte ijsblokjes. Doe het resultaat in een blender of hoge kom en mix het kort met slagroom, basterdsuiker en kaneel. Schenk de drank in 4 hoge glazen, bestrooi met de chocoladekrullen en steek er evt. 2 chocoladesticks in. Serveer direct!
IJskoffie met cognac
nagerecht
null personen
0 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rasp met een kaasschaaf of dunschiller chocoladekrullen van de chocoladesticks. Doe de ijsblokjes in een theedoek en crush de blokjes met een hamer (dit kan ook met sommige keukenmachines of blenders). Meng de espressokoffie met de cognac en gecrushte ijsblokjes. Doe het resultaat in een blender of hoge kom en mix het kort met slagroom, basterdsuiker en kaneel. Schenk de drank in 4 hoge glazen, bestrooi met de chocoladekrullen en steek er evt. 2 chocoladesticks in. Serveer direct!
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 chocoladesticks
20 ijsklontjes
50 ml espressokoffie
50 ml cognac
100 ml slagroom
4 el witte basterdsuiker
1 mespunt kaneelpoeder
Dit heb je nodig
hoge glazen
blender