Koffiegranita met slagroom
bewaar
bewaar

Koffiegranita met slagroom

10 min. bereiden / 3 uur wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Laat de suiker, de kaneel en de helft van de cacao oplossen in de nog hete koffie en laat hem daarna afkoelen. Laat de afgekoelde koffie in de lage diepvriesdoos in de vriezer in 3 uur bevriezen, tot zich ijskristallen vormen. Roer de aangevroren koffie los met een vork, zet de doos nogmaals een uur in de vriezer en schep daarna opnieuw om. Herhaal het invriezen en omscheppen tot de koffie compleet bevroren (granita) is. Neem de granita 5 minuten voor serveren uit de vriezer. Als het ijs te hard is geworden, laat het dan even staan en schep het daarna om met een vork. Klop de slagroom zonder suiker stijf. Schep in twee glaasjes om en om verschillende laagjes koffiegranita en slagroom en bestrooi met de rest van de cacao. Lekker met een glas whisky.

algemeenIJs te hard? Roer het om met een vork of gebruik de staafmixer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koffiegranita met slagroom

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig