Mini irish coffee trifles
Aan de slag
Meng voor de vla de custardpoeder in een ruime kom met de helft van de suiker en 3 el koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Meng de kokende melk met het custardmengsel en roer door met een garde. Schenk de vla terug in de pan en laat op laag vuur nog 3 min. rustig doorkoken. Laat 30 min. afkoelen en meng af en toe met een garde zodat er geen velletje op komt.
Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Bedek de bodem van de potjes of glazen met wat cake. Besprenkel met een beetje whisky en koffie. Schep er wat vla op, vervolgens slagroom, dan wat cake, daarna whisky en tot slot een beetje koffie. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zet alles 1 uur afgedekt in de koelkast.
Neem de trifles uit de koelkast en bestrooi met de mokkaboontjes.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:31 min.
Mini irish coffee trifles
nagerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Meng voor de vla de custardpoeder in een ruime kom met de helft van de suiker en 3 el koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Meng de kokende melk met het custardmengsel en roer door met een garde. Schenk de vla terug in de pan en laat op laag vuur nog 3 min. rustig doorkoken. Laat 30 min. afkoelen en meng af en toe met een garde zodat er geen velletje op komt.
Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Bedek de bodem van de potjes of glazen met wat cake. Besprenkel met een beetje whisky en koffie. Schep er wat vla op, vervolgens slagroom, dan wat cake, daarna whisky en tot slot een beetje koffie. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zet alles 1 uur afgedekt in de koelkast.
Neem de trifles uit de koelkast en bestrooi met de mokkaboontjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g custardpoeder
80 g suiker
500 ml halfvolle melk
200 ml slagroom
½ roombotercake
8 el whisky
75 ml sterke espressokoffie
50 g mokkaboontjes
Dit heb je nodig
4 glazen potjes of whiskyglazen